Zašto činimo gluposti, kada smo 'napaljeni'?

20.01.2011 | B.J.

Američko istraživanje je pokazalo, da je seks puno puta povod za činjenje gluposti i nerazumnog ponašanja.

 

 


napaljen

Zašto radimo gluposti kada smo 'napaljeni'? (Photoxpress)

 

Neki ljudi su u traženju seksualnog zadovoljstva spremni učiniti svašta, ono što trijezne glave nikada ne bi. Najvažniji krivci za to su uglavnom hormoni. Što su sve hormoni skloni učiniti čovjeku pokazuje primjer seksualnoga skandala Tiger Woodsa, otkrivanje afere muža Sandre Bullock i drugih slavnih, iako se česte gluposti zbog seksa doogađaju svima. Seks ima dosta jak utjecaj na razum, čini se.

Na muški mozak hormoni imaju puno veći utjecaj...


Kada govorimo o seksu, potrebno je uzeti u obzir da muški mozak funkcionira potpuno drugačije od ženskog. Muškarci su vizualna bića, zato ih golo žensko tijelo u potpunosti izludi. U trenutku kada muškarac ugleda seksi ženu zaboravi na sve posljedice i učini sve, kako bi je uvukao u krevet. Kod muškaraca koji imaju čvrstu vezu pomisao na njeno golo tijelo u krevetu je kratkotrajnija, jer pomisao na posljedice brzo dovodi do odustajanja od moguće akcije. Unatoč što su hormoni na viskom stupnju privlačnosti.

I žene imaju svoje trenutke, kada ih muškarci svojim tijelom i ponašanjem potpuno izlude, to je najizraženije u periodu ovulacije. Hormoni tada potpuno podivljaju, američko istraživanje je pokazalo da se u tom periodu prepuštaju u različite seksualne igre i žene koje su inače protiv bilo kakvog divljeg 'razvrata'.

Slijepa zaljubljenost


Puno gluposti zbog seksa se pojavi u prvim mjesecima svježe zaljubljenosti. U tim slučajevima muškarcii žene su slični. Mozak je u fazi jakih osjećaja koji u jednakoj mjeri mijenjaju i muškarce i žene. Muškarci su u toj fazi puno prilagodljiviji i popustljiviji, zato rade stvari koje inače sigurno ne bi. Isto je i kod žena iako slove za lukaviji i mudriji spol, u stanju zaljubljenosti im logika jednostavno otkaže.


Kod žena osjećaj zaljubljenosti traje nešto duže nego kod muškaraca. Kada je žena u razdoblju svježe zaljubljenosti, njen se mozak potpuno prilagodi trenutnom osjećaju i jakoj seksualnoj energiji. U početnim fazama veze je zbog slijepe zaljubljenosti i letećeg osjećaja vrlo čest seks bez zaštite, što često kao posljedicu ima trudnoću, ponekad i spolno prenosive bolesti.

Opasnost kao neka vrsta afrodizijaka 


Seksualna energija je može biti vrlo opasna iz razloga jer s njom upravljaju hormoni. Žene svoje hormone znaju bolje kontrolirati. Vrlo jak afrodizijak koji ljude 'tjera' da rade gluposti su uzbuđenost i opasnost. Određena seksualna akcija može postati vrlo privlačna, prije svega zbog straha i uzbuđenja, koje akteri doživljavaju. Razum u takvim trenutcima potpuno otkaže, a seksualna sila se iz trenutka u trenutak povećava.

I ako ste se pitali, što mi je bilo u glavi da sam se predao/la potpunom strancu, neka vas to ne zabrinjava dogodilo se većini!

 


Tagovi


Ocjena 4.25 (4 gl.)
Vaša ocjena: 

Zadnje poruke u forumu

tele6454 10. Kol 2018 hhhhhhh
Swig iskustva
tele6454 10. Kol 2018
Swig iskustva
tele6454 10. Kol 2018 zz
Swig iskustva

Anketa

ANKETA