Mr. Uršula Reš Muravec, dr. med.

Mr. Uršula Reš Muravec

Mag, dr. med.

1995. godine diplomirala sam na Medicinskom fakultetu u Ljubljani. Nakon stažiranja obavila sam specijalizaciju iz ginekologije i porodništva. Istovremeno sam branila magisterij s područja muške neplodnosti. Zaposlena sam u Bolnici Postojna. Tijekom studija i uz rad obrazovala sam se Chicagu, Londonu, Beču i Berlinu.

Područje moga rada vrlo je široko i odnosi se na rad na odjelu za ginekologiju i patološku trudnoću, ultrazvučnu dijagnostiku, rad u operacionoj dvorani, porođajnom bloku i rad u ambulanti. Intenzivnije se bavim dijagnostikom i llječenjem neplodnosti te UZ dijagnostikom u ginekologiji i porodiljstvu pomoću 3D/4D ultrazvuka.

Volim posao koji radim, stalno me nanovo oduševljava i u njemu neprestano nalazim nove izazove i poticaje.

Trenutno sam istovremeno u ulozi pacijentice i ginekologinje, jer očekujem svoje treće dijete. "Važnim mi se ćini da čovjek brzo i jednostavno dobije informaciju koju želi. Internetski način, pomoću video prezentacije određene tematike, potpuno je nov način dobivanja informacija - zanimljiv je, jednostavan i vrlo reprezentativan.

U ginekologiji su neke teme prilično delikatne i bolesnici rijetko u ambulanti postavljaju takva pitanja. Zato je takav način prezentiranja dobrodošao.

Uživala sam prilikom predstavljanja kontracepcije za vašu Internetsku stranicu, jer mi se dopalo što smo metode mogli prikazati u živo. Na taj način žena može dobiti informacije o različitim metodama i prije savjetovanja s liječnikom. Na taj je način savjetovanje s ginekologom usmjerenije, a izbor bolji.

Hvala što ste me pozvali na suradnju."

Mag. Uršula Reš Muravec, dr. med.