Zoran Milivojević, dr. med.

Dr. Zoran Milivojević

Psihoterapeut Zoran Milivojević rodio se 1957. godine u Beogradu, gdje je 1984. godine diplomirao na Medicinskom fakultetu. Sada ima privatnu praksu u Novom Sadu i Ljubljani. Oženjen je i ima jedno dijete.

Psihoterapeutom je postao 1989. godine kada je, kao transakcijski analitičar uspješno položio međunarodni ispit i bio na kratkoj specijalizaciji u Međunarodnom i europskom udruženju za transakcijsku analizu. Od 1990. godine, pod mentorstvom dr. Carla Moisa, radi kao službeni međunarodni predavač i nadzornik za transakcijsku analizu. Najviši status predavača i nadzornika za područje transakcijske analize (Teaching and Supervising Transactional Analyst) dobio je 2001. godine. Od Europskog saveza za psihoanalizu dobio je, 2004. godine, europski certifikat za psihoterapiju.

Od 2006. godine međunarodni je predavač i lektor na Sveučilištu Sigmund Freud, Beč, Austrija.

Također je u Sloveniji nadzornik nekih ustanova koje se bave psihoterapijom.

Trenutno djeluje i kao predsjednik TA centra - riječ je o Savezu transakijskih analitičara Srbije. Istovremeno je stručni direktor Psihopolis instituta, d.o.o u Novom Sadu. 

Zoran Milivojević je i autor: Osjećaji: Psihoterapija i razumijevanje osjećaja; Psihoterapija i razumijevanje osjećaja; Formula ljubavi; Kako si ne uništiti život; Igre koje igraju narkomani; Transakcijska analiza problematičnog uzimanja droga,   Vlastiti život tražeći pravu ljubav; Igre koje igraju narkomani: Transakcijska analiza problematičnog uzimanja droga; Mala knjiga za velike roditelje: priručnik za odgoj djece. Također je u koautor većeg broja stručnih udžbenika na području psihijatrije, psihoterapije i seksologije.