Ozbiljne veze su korisne za zdravlje

30.03.2012 | K. Ž.

Istraživanja su pokazala, da je ozbiljna veza dobra za zdravlje. Pročitajte više!

 

 

ozbiljna veza zdravlje

Ozbiljna veza je korisna za zdravlje! (PhotoXpress)

 

Pridružite nam se i na Facebooku!

 

Stručnjaci su došli do još jednog zanimljivog zaključka, da su muškarci koji su u ozbiljnoj vezi ili su oženjeni, puno zdraviji od svojih kolega solera isto tako kasnije umiru. Iako se kao poveznica čini nemoguće da je život u dvoje zdraviji i mirniji, istraživanja su pokazala baš to. U daljnjem tekstu pročitajte nekoliko rzloga, koji vas možda uvjere da ostatak života provedete s boljom polovicom, možda to i nije tako dosadno.

Muškarci u ozbiljnim vezama umiru kasnije 

Studija Marital Status and Mortality: The Role of Health, koju su radili još 1996. došla je do zanimljivih zaključaka. Pri proučavanju 50, 60 i 70- godišnjaka su utvrdili da ne oženjeni muškarci iz spomenutih starosnih grupa umiru brže od oženjenih ili muškaraca u vezi. Jasnog razloga zašto je to tako, nema, no postoje neka utemeljena mišljenja koja tvrde da je ozbiljna veza dobra za zdravlje zato što potiče na zdraviji život. Oženjeni muškarci su manje pili i manje pušili, zdravije su se hranili, više su se kretali i manje su se bavili stvarima rizičnim za zdravlje (seks bez zaštite, uživanje teških droga, itd.).

Muškarci u ozbiljnim vezama doživljavaju manje stresa

Dario Maestripieri, profesor na Sveučilištu u Chichagu je uvjeren da »iako je brak stresan, omogućuje ljudima lakše suočavanje s dugim stersnim čimbenicima.« Stres u svakodnevnom životu ima velik utjecaj na nastanak ozbiljnih bolesti kao što su autoimune bolesti, rak i bolesti krvo-žilnog sustava. Istovremeno stres snižava tjelesnu otpornost,zbog čega su stanja bolesti sklonija pogoršanju. Ukoliko još uvijek oklijevate biste li bili u ozbiljnoj vezi ili ne, možda vas činjenica da ćete biti zdraviji, uvjeri u to.

 

Baš sve o seksu - klik na Enciklopediju seksualnosti!

 

 Ocjena 4.33 (6 gl.)
Vaša ocjena: 

Zadnje poruke u forumu

tele6454 10. Kol 2018 hhhhhhh
Swig iskustva
tele6454 10. Kol 2018
Swig iskustva
tele6454 10. Kol 2018 zz
Swig iskustva

Anketa

ANKETA