Ljubavni ugriz

15.10.2008 | Špela Kališnik

Sve o ljubavnom ugrizu i o tome kako ga prikriti ili otkloniti...

 

 


 

 

Ljubavni ugriz je modrica nastala zbog potkožnog krvarenja što ga uzrokuje vakuumskop sisanje ustima. Privremena obojenost kože, stručno nazvana hiperpigmentacija, nastane kao rezultat povučene krvi iz žila pod kožu. Riječ je o puknutim žilicama koje se nalaze pod kožom. Zdravstveno gledano ljubavni je ugriz mali hematom. Vidljiv je od 4 do 12 dana. Neki doista uživaju u primanju i davanju ljubavnih ugriza odnosno "hikija". Posesivni ljudji mogu ljubavne ugrize koristiti kao legitimaciju da partner pripada samo njima. A najviše ga prakticiraju tinejđeri.

 


jlp

 

Jeste li znali da violinisti i violinistice zbog pritiska violine na vrat često imaju slične oznake? To je svakako dobro znati prije nego što svoju glazbeno nadarenu ljubav optužite za prijevaru. Za mnoge je primanje ljubavnog ugriza bolno, pa prije nego što vampirski napadnete njen ili njegov vrat, razgovarajte s partnerom o tome želi li to uopće.

 


 

Ljubavni ugriz možete izliječiti na puno načina. Najbolje je da si na modricu stavite kocku leda ili žlicu koja je prije bila u škrinji za zamrzavanje. Za najbolji učinak posljedice ljubavnog ugriza ohladite odmah čim nastanu. Neki si na ljubavni ugriz nanose i zubnu pastu, ali to na žalost ne pomaže u brzom otklanjanju neželjene modrice. Ako ljubavni ugriz ne nestane onako brzo kako biste željeli i ako je ipak prevelik, crvenkasto crn i usred najvidljivijeg dijela vašeg vrata, još uvijek ga možete prekriti s korektorom ili možete obući dolčevitu ili staviti maramu.


Tagovi


Ocjena 4.80 (5 gl.)
Vaša ocjena: 

Zadnje poruke u forumu

tele6454 10. Kol 2018 hhhhhhh
Swig iskustva
tele6454 10. Kol 2018
Swig iskustva
tele6454 10. Kol 2018 zz
Swig iskustva

Anketa

ANKETA