Sastav seksualnih pomagala

Od čega su napravljeni vibratori?

7.12.2012 | Špela Kališnik

O prednostima silikonskih i metalnih vibratora i o tome zašto su silikonski vibratori najomiljeniji...

 

 

vibrator materijal

(PhotoXpress)

 

Pridružite nam se i na Facebooku!

 

Vibratori od tvrde plastike ili metala prikladni su prije svega za vanjsku stimulaciju klitorisa, a ako nemaju oštre rubove i za penetraciju. Prednosti vibratora od tvrde plastike su: Veće osjećanje vibracija, lakše se čiste, rijetko uzrokuju alergijsku reakciju, ne savijaju se dok se zadovoljavate. Metalni vibratori napravljeni su od aluminija, titana, prestižniji čak od zlata. Budući da su teži od plastičnih vibratora, osjećaj prilikom penetracije je intenzivniji. Metal drugačije prenosi vibracije nego plastika, pa su vibracije ugodnije, a prije svega drugačije nego kod drugih vibratora. Metal je najprije hladan i zatim se zagrije, što donosi ugodne, uzbuđujuće osjećaje u vagini. Materijali od metala su većinom antialergeni (prije svega titan), zdravi i lako se čiste. Jedina loša strana metalnih vibratora je visoka cijena.

Vibratori napravljeni od meke gume najbolje su prodavani vibratori. Napravljeni su od silikona, vinila, umjetne kože, meke gume, ili od mješavine meke gume i silikona. Prednost mekih vibratora je mekoća koja podsjeća na kožu, tiši su od metalnih i vibratora od tvrde plastike i teže mogu puknuti ili se slomiti prilikom pada. Među mekim je vibratorima najbolji materijal silikon. Najčišći je, najlakše ga je očistiti, najbolje podnosi vibracije i temperatura gume se dobro prilagođava temperaturi vagine. Vibratori od meke gume su najprodavaniji prije svega zbog niskih cijena.

Neki vibratori su napravljeni od tvrde plastike, a obuhvaća ih tanka membrana od silikona. Takvi vibratori pružaju snažniji osjet vibracije i mekši osjećaj prilikom penetracije.

 

Baš sve o seksu - klik na Enciklopediju seksualnosti!