Jutarnja erekcija

Jutarnja erekcija

26.12.2011 | Tadej Pačnik

Jutarnju erekciju ne uzrokuje urin, koji se nakuplja tijekom noći. Puni mjehur obično je zadnja stvar, koja posljedično uzrokuje erekciju.

 

 

jutarnja erekcija

(PhotoXpress)

 

Pridružite nam se i na Facebooku!

 

Sjećate li se scene iz filma Četrdesetogodišnji djevac, kada Steve Caroll ustane iz kreveta i odleluja do zahodske školjke s „nabijenim pištoljem“ u gaćama, a zatim s teškoćom usmjerava mlaz i obuzdava svoju zvjerku? Muškarcima je to svakako dobro poznato... Svim dečkima, koji su odrastali u većim obiteljima, dečkima u đačkim domovima, ovaj stalno prisutni problem je poznat. Lako je sakriti Opens internal link in current windowjutarnju erekciju u traperice, no puno teže u gaće ili meku pidžamu. Sljedeći problem stupa na scenu s mokrenjem. Zahodska školjka je bar za 90 stupnjeva pod pogrešnim kutem, a žene nas ionako neprestano napadaju s željama vezanim uz suvišne kapljice oko školjke. Nemoguća misija!

Spavanje uzrokuje erekciju

Jutarnja erekcija je samo zadnja od noćnih erekcija, koje su povezane s određenim fazama spavanja. Narodski rečeno, kada sanjate dobijete erekciju, bez obzira na sadržaj vaših snova. Razlozi za to nisu potpuno jasni, neki pretpostavljaju, da to omogućava opuštenost tijela i nedostatak nadzora svjesnog JA. Ako tijekom dana potiskujemo zvijer u sebi, noću uzima uzde u svoje ruke. Drugi misle da tijelo tako provjerava djelovanje penisa, da je to svojevrsno redovito podmazivanje, kako sistem nebi zahrđao. Ipak rezultati istraživanja pokazuju da mogućnost erekcije nije povezana uz njenu učestalost, jer muškarci sa smetnjama erekcije i nakon dužeg vremena normalno djeluju, iako u međuvremenu godinama nisu imali erekciju.

Noćna erekcija je korisna

Pojava noćnih erekcija je dobrodošla prije svega za liječenje i utvrđivanje izvora smetnji erekcije. Ako je smetnja psihološke prirode, ptičica se obično dok spavate probudi i razmišlja svojom glavom. Liječnici koriste test pod nazivom Rigiscan. Njime mjere promjene u tvrdoći i veličini penisa. Tako lakše mogu utvrditi da li je Opens internal link in current windowsmetnja erekcije vaskularna, neurološka, hormonalna ili psihološka.

Dva puta razmislite o obrezivanju

Još najlošije prolaze muškarci koji se daju obrezati odrasli. Bar tri puta tijekom noći čeka ih bolno buđenje, dok ranica ne zacijeli. A inače je jutarnja erekcija samo uzrok neugodnih situacija i razlog više da postavimo pisoare u svaki dom!

 

Baš sve o seksu - klik na Enciklopediju seksualnosti!