Veličina penisa

Muškarci se intenzivno bave veličinom penisa. I to ne samo u razdoblju puberteta, kada se dječak mijenja u muškarca. Tada je to potpuno očekivano i dječaci često uspoređuju veličinu svog spolnog organa s onom svog suučenika ili prijatelja. A da li uopće uspoređujete usporedivo? Pogledajte...

Največi penis na svijetu

15.05.2012 | Špela Kališnik

Iščuđavajte se koliki je najveći, a koliki najmanji penis na svijetu.

 

 

najveći penis

Kada si muškarac izmjeri penis izmjerena je veličina tek približno istinita. (PhotoXpress)

 

Pratite nas na Facebooku!

 

Najveći penis na svijetu

Kada si muškarac izmjeri penis izmjerena je veličina tek približno istinita - ta momci, znate da rado pretjerujete! Upravo zbog toga, u 21. stoljeću, nema pravih i pouzdanih podataka o mjerama muških spolnih organa. Ipak, kralj među najvećima u krutom stanju ponosi se s čak 34 centimetara (!) dužine i 16-centimetarskim opsegom, a izmjerio ga je liječnik, dr. Robert L. Dickenson. Istinito!

Najmanji penis na svijetu

Gdje su veliki tamo su i mali, a najmanji izmjereni penis u ukrućenom stanju mjeri samo 1 cm! Naravno, za tu malenkost postoje medicinski razlozi. Mikropenis, koji je dug tek jedan cm anonimnom je gospodinu većinom izrastao u tijelu, a ne, kako je uobičajeno, prema van. Drugi medicinski razlog za dramatičan nedostatak dužine nalazi se u vrlo rijetkoj bolesti s imenom: Urođena hipoplazija. Kod te bolesti glavić penisa pričvršćen direktno na kost, zbog čega penis nema srednjeg dijela.

Najveći penis u životinjskom svijetu?

Kruna ne pripada kralju životinja, lavu, već kitu s 3-metarskim udom širine 30 cm! Nilski konji i slonovi su na drugom mjestu, s po mater dugim penisima. Možda su najzanimljiviji vitičnjaci, maleni morski rakovi. Njihov penis je čak 42 puta veći od njih samih.

 

Baš sve o seksu - klik na Enciklopediju seksualnosti!