Veličina penisa

Muškarci se intenzivno bave veličinom penisa. I to ne samo u razdoblju puberteta, kada se dječak mijenja u muškarca. Tada je to potpuno očekivano i dječaci često uspoređuju veličinu svog spolnog organa s onom svog suučenika ili prijatelja. A da li uopće uspoređujete usporedivo? Pogledajte...

Da li žene zaista više vole muškarce s velikim penisima?

16.08.2011 | Izabela M

Odgovaramo na vječno pitanje koje opterećuje muškarce i o kome žene više ili manje šute.

 

 

veliki penis

84 posto žena misli da je kod seksa bitna veličina penisa. (PhotoXpress)

 

Pridružite nam se i na Facebooku!

 

Da li je veličina penisa važna?

Najnovije je američko istraživanje pokazalo da je velikom broju žena veličina penisa pri seksu važna. Čak 84 posto njih je odgovorilo da ih malen penis ne može dobro zadovoljiti i da bi bile spremne zbog premalog penisa i ostaviti partnera, jer bi stalno bile nesretne i seksualno nezadovoljene. S veličinom penisa ne opterećuju se samo žene, već i muškarci. Onima koji misle da su njihovi penisi premali će se, naravno, biti neugodno svući u garderobi ili zajedničkim kupaonicama, jer će se osjećati manje vrijedni od ostalih bolje obdarenih, koji će se lelujati oko njih. Pojaviti će se i anksioznost, mislit će da neće moći seksualno zadovoljiti žene. Ali dragi muškarci, nikada se nemojte opterećivati glede dužine vašeg alata. S pravom ženom vaš će seks uvijek iznova biti divlji, strastven i vruć doživljaj - bez obzira na njegovu dužinu. Dokazano je naime da žena stimuliranje pri penetraciji najintenzivnije osjeća u prva tri centimetra unutrašnjosti vagine, dakle dužina vašeg penisa svakako ne može biti krivac za nezadovoljstvo.

'Važnija je širina'

Nekim ženama bitnija od dužine je širina penisa. Ona im se čini puno važnija, jer je širina ta koja daje osjećaj punine u vagini, a ne dužina. O dužini se misli da može biti čak i problematična, doduše s točke gledišta da penis prodire preduboko u unutrašnjost vagine. Tako spolni odnos više nije ugodan, već može postati bolan. Ako je penis dovoljno debeo, može pritisnuti sve stijenke vagine i tako pružiti više užitka. Širok penis već pri prvom ulazu u vaginu iz žene izmami dubok uzdisaj užitka, nadraživanje je puno snažnije i intenzivnije.

Velik, a neupotrebljiv

Kao što smo već rekli, žene stimuliranje pri penetraciji najintenzivnije osjećaju u prvih nekoliko centimetara unutrašnjosti vagine. Ili analnog otvora. Dakle, kada je penis osjetno prevelik, može se dogoditi da seks više nije tako ugodan, da postane bolan. Bol se može pojaviti u unutrašnjosti vagine i ako ona nije dovoljno vlažna, može doći do ozljeđivanja njenih stijenki ili ulaza u vaginu. Isto tako postoji mogućnost ozljede kod analnog seksa, ako par ne upotrijebi dovoljno lubrikanta. Bol se može pojaviti i u unutrašnjosti analnog otvora. Nadprosječno velik penis ima i manje mogućnosti za tako zvani 'deep throat' odnosno za izvedbu dubokog grla, kada žena pri pušenju stavi cijeli penis duboko grlo. Iskustvo je vrlo ugodno, ali je kod prevelikog penisa za mnoge žena neizvodivo ili izaziva povraćanje.

'Samo je veliki penis dovoljan za dobar seks'

Mnogo muškaraca pri mjerenju svog gorostasa odahne, jer misle da će već samo time steći status dobrog ljubavnika. Pogrešno. Za status dobrog ljubavnika potrebno je puno više od ogromnog penisa. Obzirom da je seks mješavina psihičkih, fizičkih i osjećajnih čimbenika, samo fizički dodir nije dovoljan. Ako se muškarac seksa poput robota i ako je sve to zajedno samo suhoparno guranje penisa u vaginu, čak i ako je tako jako velik, to se svakako ne može kvalificirati kao dobar seks. Svaka žena će radije potražiti dobrog ljubavnika bez obzira na kvantitetu njegovog penisa.

Seks s malim penisom

Ako ste još uvijek zabrinuti zbog veličine vaše alatke i mislite da je premala, evo još jednog savjeta za bolji seks. Tijekom spolnog odnosa penetraciju nemojte izvoditi samo po obrascu unutra-van, već penisom u vagini izvodite i kružne pokrete. Dakle milujte s njime sve stijenke vagine i istovremeno ćete sa stidnom kosti dražiti i klitoris, što će bez dvojbe dovesti ženu do nezaboravnog orgazma.

 

Baš sve o seksu - klik na Enciklopediju seksualnosti!